Eri pokerilajit: Kaikki mitä sinun tulisi tietää

April 15, 2019

Texas Hold’em kuuluu maailman suosituimpiin pokerilajeihin ja on suosittu nettipelinä. Texas Hold’emissa jakaja jakaa 52 kortin pakan ja osallistuu yleensä itsekin peliin, jollei kyseessä ole kasino. Jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia, ja pelin tarkoitus on saavuttaa paras mahdollinen viiden kortin käsi. Ota pelin säännöt haltuun ennen kuin aloitat, sillä kyseessä on tunnettu taktiikkapeli.Yleensä Texas Hold’em -pöydästä löytyy kahdesta kymmeneen pelaajaa. Pelin luonteeseen kuuluvat jo aiemmin mainitut kaksi “pimeää” korttia sekä pöydälle jaettavat yhteiset kortit, “community cards”. Pelin pelaaminen on mahdollista joko rajoitetuilla tai rajoittamattomilla panoksilla, joten se sopii myös kokemattomammalle pokerinpelaajalle. Ota pelin säännöt haltuun ja aseta haluamasi panos, ja katso, mitä onnettarella on tarjottavana.

Omaha ja seitsemän kortin avopokeri

Omaha on tunnettu pokerilaji ja sitä pidetään usein haastavampana – tai ainakin riskialttiimpana – kuin Texas Hold’emia. Tavallisen Texas Hold’emin tapaan Omahassa pelaajaan tulisi saada mahdollisimman hyvä viiden kortin käsi. Myös Omahassa on panostuskierros ja viides avokortti “river”. Omahaa pelataan joko rajoitetulla tai rajatulla korotusmäärällä, ja eräs sen suosituista muunnelmista on Omaha hi-lo.Seitsemän kortin avopokeri eli englanniksi Seven Card Stud, eroaa yllä mainituista kahdesta pokerilajista siten, että siinä kaikille pelaajille jaetaan seitsemän korttia, joista neljä on jokaisen nähtävänä. Pelaajan tulee muodostaa paras mahdollinen viiden kortin pokerikätensä noiden seitsemän kortin joukosta. Peli alkaa jokaisen saadessa kaksi suljettua korttia ja yhden avoimen kortin kuvapuoli ylöspäin.

Caribbean Stud Poker ja kiinalainen pokeri

Caribbean Stud Pokerin alku toimii kuten muidenkin pokeripelien: pelaaja asettaa haluamansa alkupanoksen, jonka jälkeen pelaajille jaetaan viisi korttia. Kuten aiemmin, kortit jaetaan kuvapuoli alaspäin, paitsi viimeisessä kortissa kuvapuoli on ylöspäin. Tämän jälkeen jokaisen pelaajan tulee näyttää viisi korttiaan eli paljastaa viiden kortin kätensä. Pienin hyväksyttävä kortti on ässä, joten hyvää onnea tarvitaan!Kiinanpokeri eli Pusoy poikkeaa aiemmista pokerilajeista siten, että kyseessä ei ole varsinainen pokeripeli. Pusoyssa ei ole tarpeen asettaa panosta, joten peli ei pelota kokemattomampaakaan pokerihaita. Kiinanpokerin aluksi jokaiselle pelaajalle jaetaan kolmetoista korttia, ja nämä tulee jakaa kolmeen eri käteen: etu-, keski- ja takapeliksi. Näistä takapelin tulee olla vahvin käsi ja etukäden heikoin.