Ilmaiset asiat

January 27, 2017

Tuntuuko, että kaikki elämässä maksaa maltaita ja mitään ei saa ilmaiseksi? Toisinaan on hyvä muistaa myös elämän ilmaiset asiat. Tässä on niistä pieni muistilista.free stuff

Liikunta

Liikunta on yksi elämän ilmaisia huveja. Pysyäksesi kunnossa et välttämättä tarvitse kuntosalia. Perusterve ihminen voi tehdä veloituksetta esimerkiksi lihaskuntoliikkeitä, kävellä, juosta tai kiipeillä. Tanssiminen on myös hyvä laji, sillä siinä yhdistyvät kuntoilu ja hauskanpito samassa paketissa.

Harrastukset

Ei rahaa harrastaa? Ei ongelmaa! Täysin ilmaisiin harrastuksiin sisältyvät esimerkiksi laulaminen, luonnossa samoilu, tarinointi, näytteleminen ja musiikki. Edes kuuntelemiseen et tarvitse maksullisia laitteita, sillä taustamelodia ympäröi meitä kaikkialla. Kesällä puistossa joku laulaa ja soittaa kitaraa, kun taas bussissa radiosta soi pinnalla olevia kappaleita. Kauppojen musiikkiosastoilla voi usein kuunnella valitsemaansa cd-levyä ilmaiseksi.

Ystävät

Tuttavuuden saadaksesi et tarvitse rahaa. Hän voi löytyä esimerkiksi naapurista. Ystävyyden etenemiseen ei tarvita taloudellista panostamista, sillä kaverin kanssa voi viettää aikaa esimerkiksi puistossa, uimarannalla, metsässä, ilmaisessa museossa tai taidenäyttelyssä.

Kirjasto

Kirjasto on yksi ilmaisen elämisen mahtavimmista jutuista. Se tarjoaa hupia ja puuhaa loputtomiksi tunneiksi, sillä kirjaston kirjat, musiikki, elokuvat ja paikan päällä pelattavat lautapelit ovat mielenkiintoisia aktiviteetteja. Kirjastokortti on yleensä täysin ilmainen, joten nämä palvelut ovat käytössä veloituksetta. Kun vain muistat palauttaa lainaamasi kirjat ajoissa, voit käyttää kirjastoa ja sen palveluja vuodesta toiseen ilman yhtäkään senttiä omasta taskustasi.